WAT WIJ UW HOND BIEDEN

Wij hebben zeer ruime binnenverblijven, voorzien van vloerverwarming die we naar behoefte (denk aan verschil per type ras) kunnen aansturen. Onze kennels zijn ruim en geschikt voor meerdere honden. Om het verblijf van de honden zo aangenaam mogelijk te maken, proberen wij een speelmaatje te vinden. En omdat we beweging en aandacht belangrijk vinden gaan de honden meerdere keren per dag de speelweides op. Rennen en ravotten met hun maatjes, dat zien we graag!

Het spelen op de weides wordt afgewisseld met rust in het pension. Voor iedere hond staat daar een mand(je) klaar. In verband met de hygiëne hebben wij liever niet dat u uw eigen dekentje meeneemt. Zorgt u ook tijdig voor uw komst voor een ontworm- en vlooienbehandeling?

Als u dat prettig vindt kunnen we aan het einde van het pension uw hond wassen, zodat deze weer fris met u mee naar huis gaat.

Op vaste tijden, 2x per dag, worden de honden gevoerd. De puppy’s krijgen 3x per dag voer. De dagelijkse voeding voor uw huisdier is in de prijs inbegrepen. Een goede verzorging vertaald zich ook in het rekening houden met uw persoonlijke wensen. Wilt u uw eigen voer meenemen? Of heeft uw hond medicijnen nodig? Wij houden hier rekening mee. Het is wel belangrijk dat u de originele verpakking meegeeft, met een duidelijke vermelding van: uw naam, naam van het huisdier en de dosering.

ENTINGEN

Welke entingen zijn verplicht? Uw hond dient geldig te zijn ingeënt tegen Hondenziekte, ziekte van Weil en Parvo-virus (oftewel de wettelijke entingen) plús de Kennelhoest.

Heeft u een titerbepaling uit laten voeren? Dan kunnen we op basis van het rapport van de dierenarts beoordelen of dit voldoende dekkend is. Let op: het blijft belangrijk om uw hond jaarlijks tegen de ziekte van Weil en Kennelhoest te blijven vaccineren. Voor deze besmettelijke ziektes is namelijk geen betrouwbare titerbepaling.

Voor verblijf in ons pension is óók een aparte enting tegen Besmettelijke Hondenziekte (ook wel Kennelhoest genoemd) (Bordetella en Paraïnfluenza) vereist. Sinds kort kunt u in plaats van de neusdruppelenting ook kiezen voor een vaccinatie van Merial (Eurican Pneumo) tegen kennelhoest, met een immuniteitsduur van 1 jaar. Overleg met uw dierenarts over uw keuze.

Controleert u de entingen van uw dier bijtijds. Voor verblijf in ons hotel moeten alle entingen (ook herhaal-entingen) minimaal 14 dagen oud zijn. Wij stellen het op prijs als u vooraf u dierenpaspoort naar ons mailt, zodat we kunnen controleren of de gevraagde entingen gegeven (en nog geldig) zijn. Neemt u bij ieder bezoek uw dierenpaspoort (en evt. titerbepaling) mee?

HONDENDAGOPVANG

Zoekt u opvang tijdens uw werk? Of dagje uit? En/of voor het socialiseren? En vindt u beweging en aandacht voor uw hond belangrijk?  Dan is de hondendagopvang wellicht een goede oplossing. Wij kunnen u niet vervangen, maar bieden wél meer voor uw hond dan de uitlaatservice.

Op sommige punten lijkt de hondendagopvang overeen te komen met kinderopvang: rust, ritme en regelmaat. Daarbij voelt ook een hond zich fijn. Rust in het pension vanwege de vaste verzorger(s), meerdere keren per dag met speelmaatjes buiten op de speelweides ravotten en daarbij tussendoor bepaalde rusttijden, samen met een maatje in de binnen verblijven. Aan het einde van de dag zal uw hond vanwege het vele spelen en bewegen wellicht iets moe, maar zeker voldaan naar huis toe gaan.

U kunt van maandag t/m zaterdag bij onze hondendagopvang terecht. We zijn daarbij erg flexibel. Zo kunt u bijvoorbeeld tussen 6.00 uur en 8.45 uur uw hond brengen. En tussen 16.30 uur en 19.30 uur kunt u uw hond ophalen. Ook is het mogelijk in de nacht te verblijven. Neem contact met ons op voor het bespreken van uw wensen en de tarieven.

TARIEVEN

Hondendagopvang

Eenmalig

€   21,00

10-strippenkaart

€   157,50

20-strippenkaart

€   290,00

Voor incidentele dagopvang brengen we het tarief van € 21,00 in rekening. Heeft u frequent behoefte aan dagopvang? Overweeg dan een strippenkaart. Voor meer info: neemt u gerust contact met ons op.

Dierenhotel

Tarieven per dag

Sep – Jun         

Jul – Aug, feestdagen

en schoolvakanties

Kleine hond

€   15,00

€   17,00

Middelgrote hond

€   16,00

€   18,00

Grote hond

€   17,00

€   19,00

Extra bij te boeken:

Wassen en föhnen

€ 15,00/18,00/20,00

(afhankelijk van grootte en beharing)

Taxikosten naar dierenarts

Medische behandeling

€   30,00 per keer

€     1,00 per dag

TOELICHTING OP TARIEVEN DIERENHOTEL

De tarieven voor het dierenhotel zijn per dag. De dag van brengen wordt altijd in zijn geheel gerekend, de dag van halen wordt voor de helft berekend indien u in de ochtend uitcheckt.

Kleine hond: Jack russell, Yorkshire terrier
Middelgrote hond: Friese stabij, Eng. Springer Spaniel, Border collie
Grote hond: Labrador retriever, Golden retriever, Boxer, Vizsla

BIJZONDERHEDEN

Voorwaarde voor een verblijf is een gesocialiseerde hond die gewend is om vrij met andere honden om te gaan. De hond is een roedeldier. Bij ons komt dat dagelijks naar voren doordat we met de roedels naar de speelweiden gaan. Ook verblijven de honden samen met een (of meer) maatjes in de kennel. Bepaalde rassen kunnen hier vanuit hun karakter minder goed mee omgaan. Wij werken dan ook niet met hondenrassen die vermeld staan op de Hoog-risico lijst (zoals Stafford, Rottweiler, Pitbull/Bull terriër en diverse dog-achtigen).